Biomasa d.o.o., Krnica 52, 3334 Luče
+386 (0)3 838 40 86
+386 (0)41 383 383
Vi ste tukaj: Kotli na biomaso / Hranilniki toplote

Sodobno ravnanje z energijo - zakaj hranilnik toplote?

Vsaka ogrevalna naprava mora biti dimenzionirana tako, da zagotavlja dovolj toplote tudi v najbolj mrzlih zimskih dneh. Takrat deluje peč pri nazivni obremenitvi, ki najbolj učinkovito pretvarja kurivo v toplotno energijo. Večji del ogrevalne sezone je odvzem toplote manjši od 50%, kar pomeni manj učinkovito izgorevanje in nastajanje več škodljivih snovi. S povezavo peči na poseben akumulator toplote Ekocel, ki akumulira presežno toploto, zagotovimo bolj gospodarno in okolju prijazno ogrevanje.

 

Za trdna kuriva

Zgorevanje trdnih kuriv v peči ni mogoče prekiniti, kot npr. zgorevanje olja ali plina. Pri pečeh s kakovostno uravnalno tehniko je možno doseči dobro zgorevanje že pri 30% obremenitvi. Pri nižanju obremenitve pod to vrednost se pojavijo motnje v zgorevanju, izkoristek zeIo pade, nepopolno zgoreli lesni plini pa močno onesnažujejo okolje. Z navezavo peči na akumulator toplote lahko gorenje poteka pri višji obremenitvi, presežna toplota pa se hrani v akumulator toplote in se porabi takrat, ko ogenj v kotlu ugasne.

 

Slojni hranilnik toplote

Za optimalno delovanje je odločilnega pomena natančno temperaturno razslojevanje v hranilniku toplote, saj lahko tako kar največ energije ponovno izkoristite. To se pri vseh Frölingovih slojnih hranilnikih toplote realizira s pomočjo posebne kletke za razslojevanje toplote.

 

Slojni hranilnik toplote s solarno spiralo

Prefinjenost najdete v podrobnostih! Fröling Vam s slojnimi hranilniki toplote in slojnimi hranilniki toplote s solarno spiralo ponuja koncept upravljanja z energijo, ki Vas bo prepričala ravno zaradi optimalnega vnosa oz. odvzema energije. Ob tem lahko na Frölingov slojni hranilnik toplote s solarno spiralo zelo enostavno dodatno priključite tudi solarno energijo.

 

Higienski slojni hranilnik toplote s pretočnim bojlerjem za sanitarno vodo H2

Z izbiro higienskega slojnega hranilnika toplote H2 ste kupili kakovosten izdelek proizvajalca Fröling, pri katerem poteka priprava sanitarne vode po principu pretoka. V enem izdelku boste tako kupili bojler sanitarne vode in slojni hranilnik toplote.

 

Prostornina hranilnika toplote je zelo velika, prostornina visokozmogljive valovite spirale iz legiranega jekla pa relativno majhna. Navkljub temu omogoča hranilnik toplote zaradi izredne učinkovitosti površine toplotnih izmenjevalcev v vsakem trenutku zadostno dobavo tople »sveže« vode odlične kakovosti. In to zagotovljeno brez prisotnosti legionele.

 

Higienski slojni hranilnik toplote s pretočnim bojlerjem za sanitarno vodo in solarno spiralo H3

V povezavi s hranilnikom H3 lahko solarno energijo izrabljate ne le za pripravo sanitarne vode, temveč tudi kot zanimivo podporo pri ogrevanju prostorov. To še posebej zadeva predhodno segrevanje ogrevalne vode v spodnjem delu hranilnika toplote. Tako lahko popolnoma izkoristite prednosti solarne energije.