Biomasa d.o.o., Krnica 52, 3334 Luče

USPEŠEN DAN ODPRTIH VRAT KMETIJE SUHODOLNIK V LUČAH

Vi ste tukaj: USPEŠEN DAN ODPRTIH VRAT KMETIJE SUHODOLNIK V LUČAH

Veliko sreče z vremenom je imel gostitelj Rok Suhodolnik v petkovem jutru, tik pred kulturnim praznikom, ko je na svojo idilično kmetijo neposredno nad Lučami povabil udeležence dneva odprtih vrat. Kmalu za tem, ko so prijetno topli sončni žarki prilezli izza okoliških vrhov ter obsijali domačo hišo in sodobno hlevsko poslopje z veliko sončno elektrarno na strehi, se je na dvorišču že zbralo skoraj sto udeležencev, ki so obiskali to zgornjesavinjsko kmetijo z namenom, da si ogledajo številne sodobne tehnološke rešitve za učinkovitejše, predvsem pa enostavnejše kmetovanje.

V praksi si je bilo mogoče ogledati delovanje visečega dvigala Lasco za enostavno manipulacijo s senom, pametno sušenje sena v sušilnih komorah in v balah, učinkovite ventilatorje za distribucijo toplega zraka in najsodobnejši kotel na sekance Fröling za hkratno ogrevanje domače hiše in pripravo toplega zraka za sušenje sena. Pa tudi nekaj zanimivih rešitev iz drugih področij, kot so fleksibilne cevi Perwolf za enostavno traktorsko gnojenje na pobočjih, brez potrebne cisterne.

 

Za vse, ki ste dan odprtih vrat zamudili, bo v bližnji prihodnosti še kakšna priložnost. Do takrat pa smo vam za vse informacije in svetovanje z veseljem na voljo tudi v podjetju Biomasa.